De ingrediënten:
Citroenlaag:
- 30 g maïzenameel
- 30 g bloem
- 250 g suiker
- 185 ml citroensap
- 2 tl geraspte citroen
- 375 ml water
- 6 eieren
- 40 g boter
- 250 g bloemsuiker
Meng de maïzena, bloem, suiker, het citroensap en water in een steelpan, au bain marie. Blijf roeren tot het mengsel aandikt. Haal de pan van het vuur en roer een paar minuten. Meng er dan de boter door. Achteraf de 6 eidooiers, een per een. Stevig roeren tot alles in een dikke brei gemengd is. Laat je kom afkoelen in de ijskast.
Meringue:
Klop de 6 eiwitten met 250 g bloemsuiker tot een stijf mengsel.
Versieren:
Bedek nu iedere muffin met een laagje van het afgekoelde citroenmengsel. Om af te werken kan je de meringue in een spuitzak doen om er mooie torentjes van te spuiten, bovenop je muffin.
Geniet ervan! En aarzel niet om me het resultaat door te sturen :-)