woensdag 31 maart 2010

How to.


















De ingrediënten:

Citroenlaag:

- 30 g maïzenameel
- 30 g bloem
- 250 g suiker
- 185 ml citroensap
- 2 tl geraspte citroen
- 375 ml water
- 6 eieren
- 40 g boter
- 250 g bloemsuiker

Meng de maïzena, bloem, suiker, het citroensap en water in een steelpan, au bain marie. Blijf roeren tot het mengsel aandikt. Haal de pan van het vuur en roer een paar minuten. Meng er dan de boter door. Achteraf de 6 eidooiers, een per een. Stevig roeren tot alles in een dikke brei gemengd is. Laat je kom afkoelen in de ijskast.

Meringue:

Klop de 6 eiwitten met 250 g bloemsuiker tot een stijf mengsel.

Versieren:

Bedek nu iedere muffin met een laagje van het afgekoelde citroenmengsel. Om af te werken kan je de meringue in een spuitzak doen om er mooie torentjes van te spuiten, bovenop je muffin.

Geniet ervan! En aarzel niet om me het resultaat door te sturen :-)




5 opmerkingen:

  1. Anoniem18:51

    ge wel dig ;-)
    a new nigella is born, but than smaller (in size ) & better in craftmanship.

    xxx heid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat fijn!

    Ik vind het heerlijk om hier eens een "tutorial" te zien :-) In het weekend probeer ik dat zeker eens uit! Meer van dat :-) hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga het zeker uitproberen ! groetje Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooooh.... dit ga ik zeker eens proberen!
    Groetjes Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waw wat leuk! Ik hou van die "tutorials". Het is zeker iets wat ik in het weekend ga uitproberen :) En het resultaat probeer ik je door te sturen :-)

    BeantwoordenVerwijderen